Fristet af Menneskebiblioteket’s brogede flyer begiver jeg mig i Kongens Have og finder frem til Menneskebiblioteket.

Det er ikke til at genkende “boghylderne” fra annoncen, for her er alle “bøger” i ens sort T-shirt, så man må slå op i “kartoteket” med beskrivelse af de forskellige typer og de træk, der kan vække fordomme.

Stemningen er venlig og konfliktfri, og den “bog”, jeg falder i snak med, har været ude for en tog-ulykke. Han har endnu ikke oplevet at være udlånt til nogen, der ytrede fordomme imod ham. De fleste kommer af interesse for hans situation.

En dame står ved skranken og spørger efter en revisor, en ejendomsmægler, eller en advokat. Da jeg spørger til damens fordomme mod disse grupper, er svaret, at hun har brug for et råd, da hun skal sælge sit hus!

Zóe Kofod stiller sig beredvilligt til rådighed for et lille interview, som kan ses her: