Skip to content
IBERIANA
Menu
  • Extremadura
    • kultur
    • økonomi
    • kristendom
    • fritid
    • mad og drikke
    • musik
    • Film
    • Sport
  • Portugal
  • Em português
Menu
Julias kvædetræ

Gastronominde

Posted on 24. January 202226. February 2022 by mail@casaeva.dk

I efteråret lærte Julia og Marisol og Vicente mig at lave kvædebrød. De var selv i gang med en kæmpe-portion til at tage med sig, når vinterkulden ville sende dem af sted til henholdsvis Baskerlandet og Catalonien.

Vi fik selvfølgelig smagsprøver og nyhøstede kvæder, og jeg lavede min første gang ‘membrillo’. Den blev lidt anderledes, og vi nød begge typer til formiddagskaffen på terrassen, ekstra delikat sammen med gedeost.

Herhjemme i novembergusen købte jeg kvæder på Amagerbrogade og lavede et ganske vellykket kvædebrød, som kalder dejlige minder frem, når vi får det med fransk gederulle og garneret med to slags basilikum.

Kvædebrød med gederulle
Membrillo con queso de cabra y 2 albahacas

Julias fremgangsmåde er anderledes end min danske venindes. Se her:

Kvædebrød

Kvæderne skrælles og skæres i terninger (på 2 * 2 * 2 cm)

De vejes, og til 1 kg tages 6-700 g sukker.

Sukkeret hældes over kvæderne, og de står til næste morgen.

Tilsæt evt. citronskal.

Så koges de møre og pureres (med blender)

Hældes ud i en lille bradepande beklædt med madpapir, og står tildækket, til massen er stiv og kan skæres ud i ”brød”.

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SØG

  • Naturbrand – igen23. May 2023
    Vi oplevede i sidste uge en meget slem naturbrand, der i løbet af tre døgn afbrændte o. 12.000 ha. skov her i las Hurdes og Gata.Om aftenen onsdag d. 17....
  • FOR TØRSTIGE SJÆLE13. May 2023
    På de snoede bjergveje gennem naturparken Monfragüe kommer vi til at køre bag en øl-vogn, der skal ud med Victoria-pilsnere fra Málaga. På bagsiden af lastbilen læser vi, at det...
  • D.O.P. Ost2. May 2023
    Hvert år på denne tid bringer dagbladet HOY nyt om forberedelserne til en stor oste-messe i byen TRUJILLO, godt to timers kørsel herfra. Når vi går på indkøb, ser vi...
  • Geder som Brandværn6. February 2023
    Atter og atter svides store skovområder i  “vores” Hurdes og de nærliggende Gata-bjerge, og der tages fra officielt hold initiativ til at forebygge naturbrandene. Med projektet Self-Prevention 2010 besluttede man...
  • Svanesang i dur og mol27. December 2022
    Maria dos Remédios, en gammel dame som boede på et plejehjem i det sydlige Portugal, blev et af de første ofre for covid-19. Hendes datter var ude at rejse på...
  • Figentræet
    Om figner og fædre13. October 2022
    Når vi kommer hertil i begyndelsen af september, er der modne figner. Sæsonen er meget lang, fordi der er så mange sorter af figner. Men nogle af de allerdejligste er...

accordeon botanik byfest børn civilisation cordel corona virus covid19 entreprenør Eva Kvorning festival første verdenskrig gastronomi granater historie humor hustruvold hygiejne Iværksætter kunst lighed likør litteratur Lídia Jorge maleri marked Mia Couto musik naturbrand oprydning Porto portræt raceuro renovation self-made man selvstændig skovbrand socialpolitik Spanien studenterkørsel tradition trafik Ungarn virus våbenindustri

© 2023 IBERIANA | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme