Alberto Ginés på den olympiske klatrevæg i Tokio 2021

Alberto Ginés fra Cáceres har til alles – også sin egen – overraskelse vundet guld i en sportsgren der i år 2021 for første gang blev repræsenteret ved OL. Nemlig klatring.

Alberto hjemme i Cáceres by

I hjembyen Cáceres er de meget stolte af denne 18-årige sportsmand. Nu lønner det sig, at far har kørt ham og hans klatreglade små kammerater lange ture til klatre-egnede bjerge, og at mor har måttet savne ham, siden han var femten. Da flyttede han nemlig tværs over det spanske fastland til Catalonien, hvor der er træningsmuligheder for en klatrer med hans evner – og hvor David Macià udviklede hans talent for alvor.

Træneren David Macià

Nu kommer medaljen til at sætte skub i indretningen af et decideret anlæg for konkurrencetræning. Denne Rocódromo skal naturligvis have navnet Alberto Ginés!

Alberto kaldes Extremaduras Spiderman.
Men da jeg så ham pile op og hen ad klatrevæggen, lignede han mindre en edderkop end de firben og salamandre, der smutter rundt på klipperne over Aldehuela og ovre i Penha Garcias klatreskole på den anden side af den portugisiske grænse ved Monfortinho.

Regionens mange typer af bjerge og sværhedsgrader indbyder til også til vandring og løb af varierende sværhedsgrad, kulminerende med efterårets lodrette væddeløb i Caminomorisco. Det kan man kalde EXTREMSPORT

Fotos fra dagbladet HOY, paredesdelmundo.blogspot.com og rgclimbing.wordpress.com

Træner David Macià