Skip to content
IBERIANA
Menu
  • Extremadura
    • kultur
    • økonomi
    • kristendom
    • fritid
    • mad og drikke
    • musik
    • Film
    • Sport
  • Portugal
  • Em português
Menu

Lækkermundens paradis

Posted on 20. January 201219. November 2021 by mail@casaeva.dk

Denne opløftende historie for lækkermunde handler om et omstridt levnedsmiddel: Foie gras. Den højt ansete franske fede gåselever kritiseres jo kraftigt af dyrevenner, fordi den produceres ved tvangsfodring af gæs.

Men nu kommer det mest anerkendte foie gras-produkt fra EDUARDO SOUSA i Extremadura. Hans gæs propper sig selv i sommertiden med al den rigelige og naturlige kost, de finder på hans dehesa-jord: figner, agern, lupiner…

Egentlig skal gæssene bruge leverens fedtdepoter til den krævende flyvetur til Afrika, men de har det så dejligt i deres store Extremadura-paradis, at de ikke følger med vildgæssene, når vinteren nærmer sig. De bliver altså slagtet – og en økologisk gåselever kan udtages og nydes med ”god samvittighed”. Den er mindre end det franske industri-produkt, også mindre fed og med meget større smagsfylde!
Også nabolandets konkurrenter må anerkende, at der er en verden til forskel på ”le foie gras de gavage” og Eduardo Sousas naturprodukt.

Det allersjoveste er næsten, at Eduardo Sousa HOLM har danske forfædre; indtil 1812 lavede de gåselever og postejer i København, inden de fulgte trækket sydpå!

Kilder:

Dan Barber fra gourmet-restaurant Blue Hill i New York

La Patería

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SØG

  • Geder som Brandværn6. February 2023
    Atter og atter svides store skovområder i  “vores” Hurdes og de nærliggende Gata-bjerge, og der tages fra officielt hold initiativ til at forebygge naturbrandene. Med projektet Self-Prevention 2010 besluttede man...
  • Svanesang i dur og mol27. December 2022
    Maria dos Remédios, en gammel dame som boede på et plejehjem i det sydlige Portugal, blev et af de første ofre for covid-19. Hendes datter var ude at rejse på...
  • Figentræet
    Om figner og fædre13. October 2022
    Når vi kommer hertil i begyndelsen af september, er der modne figner. Sæsonen er meget lang, fordi der er så mange sorter af figner. Men nogle af de allerdejligste er...
  • Kongen hilser på evakuerede pensionister
    Kongevisit igen igen25. July 2022
    Kong Felipe besøger redníngsarbejdere og hilser på evakuerede borgere, som blev berørt af skovbrande i las Hurdes, juni 2022
  • Velkommen Felipe og Letizia
    Kongepar i las Hurdes18. May 2022
    Mandag d. 9. maj kom vi til vores lille bjerglandsby Aldehuela. Vi parkerede på Volvederoen, hvor al biltrafik bliver standset, og så et opslag på lægehuset: Opslaget var fra borgmesteren...
  • En historie om Orgler26. February 2022
    Den portugisiske forfatterinde Lídia Jorge fortæller i en radiokronik om orgler. Hun har besøgt Leipzig i selskab med en musikprofessor, som tager hende med ind i monumentale kirker, hvor Johann...

accordeon António Gedeão botanik børn civilisation cordel corona virus covid19 el-kontrollør Eva Kvorning Fodbold gastronomi gymnasietraditioner historie hospital humor hustruvold hygiejne hyrdeliv Iberdrola Iværksætter kunst lighed likør litteratur Lídia Jorge maleri Menneskebiblioteket menneskeret musik naturbrand oprydning Porto portræt raceuro renovation socialpolitik Spanien studenterkørsel sundhed sygepleje tradition trafik ungdomskultur virus

© 2023 IBERIANA | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme