Skip to content
IBERIANA
Menu
  • Extremadura
    • kultur
    • økonomi
    • kristendom
    • fritid
    • mad og drikke
    • musik
    • Film
    • Sport
  • Portugal
  • Em português
Menu

Lækkermundens paradis

Posted on 20. January 201219. November 2021 by mail@casaeva.dk

Denne opløftende historie for lækkermunde handler om et omstridt levnedsmiddel: Foie gras. Den højt ansete franske fede gåselever kritiseres jo kraftigt af dyrevenner, fordi den produceres ved tvangsfodring af gæs.

Men nu kommer det mest anerkendte foie gras-produkt fra EDUARDO SOUSA i Extremadura. Hans gæs propper sig selv i sommertiden med al den rigelige og naturlige kost, de finder på hans dehesa-jord: figner, agern, lupiner…

Egentlig skal gæssene bruge leverens fedtdepoter til den krævende flyvetur til Afrika, men de har det så dejligt i deres store Extremadura-paradis, at de ikke følger med vildgæssene, når vinteren nærmer sig. De bliver altså slagtet – og en økologisk gåselever kan udtages og nydes med ”god samvittighed”. Den er mindre end det franske industri-produkt, også mindre fed og med meget større smagsfylde!
Også nabolandets konkurrenter må anerkende, at der er en verden til forskel på ”le foie gras de gavage” og Eduardo Sousas naturprodukt.

Det allersjoveste er næsten, at Eduardo Sousa HOLM har danske forfædre; indtil 1812 lavede de gåselever og postejer i København, inden de fulgte trækket sydpå!

Kilder:

Dan Barber fra gourmet-restaurant Blue Hill i New York

La Patería

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SØG

  • Efter branden25. June 2023
    For en måned siden skrev jeg om en voldsom og omfattende naturbrand, som fra d. 17. til d. 20. maj hærgede store områder i las Hurdes og Sierra de Gata. … Read more
  • Naturbrand – igen23. May 2023
    Vi oplevede i sidste uge en meget slem naturbrand, der i løbet af tre døgn afbrændte o. 12.000 hektar, et areal som halvdelen af Grib Skov.Om aftenen onsdag d. 17. … Read more
  • FOR TØRSTIGE SJÆLE13. May 2023
    På de snoede bjergveje gennem naturparken Monfragüe kommer vi til at køre bag en øl-vogn, der skal ud med Victoria-pilsnere fra Málaga. På bagsiden af lastbilen læser vi, at det … Read more
  • D.O.P. Ost2. May 2023
    Hvert år på denne tid bringer dagbladet HOY nyt om forberedelserne til en stor oste-messe i byen TRUJILLO, godt to timers kørsel herfra. Når vi går på indkøb, ser vi … Read more
  • Geder som Brandværn6. February 2023
    Atter og atter svides store skovområder i  “vores” Hurdes og de nærliggende Gata-bjerge, og der tages fra officielt hold initiativ til at forebygge naturbrandene. Med projektet Self-Prevention 2010 besluttede man … Read more
  • Svanesang i dur og mol27. December 2022
    Maria dos Remédios, en gammel dame som boede på et plejehjem i det sydlige Portugal, blev et af de første ofre for covid-19. Hendes datter var ude at rejse på … Read more

accordeon António Gedeão botanik byfest børn civilisation cordel corona virus covid19 Eva Kvorning første verdenskrig gastronomi granater historie humor hustruvold hygiejne Isak Dinesen Islands Brygge Karen Blixen klima kunst likør litteratur Lídia Jorge maleri menneskeret Mia Couto musik naturbrand oprydning Out of Africa Porto portræt renovation skovbrand socialpolitik Spanien studenterkørsel tradition trafik Ungarn vandforsyning virus våbenindustri

© 2023 IBERIANA | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme