I efteråret lærte Julia og Marisol og Vicente mig at lave kvædebrød. De var selv i gang med en kæmpe-portion til at tage med sig, når vinterkulden ville sende dem af sted til henholdsvis Baskerlandet og Catalonien.
Vi fik selvfølgelig smagsprøver og nyhøstede kvæder, og jeg lavede min første gang ‘membrillo’. Den blev lidt anderledes, og vi nød begge typer til formiddagskaffen på terrassen, ekstra delikat sammen med gedeost.
Herhjemme i novembergusen købte jeg kvæder på Amagerbrogade og lavede et ganske vellykket kvædebrød, som kalder dejlige minder frem, når vi får det med fransk gederulle og garneret med to slags basilikum.
Julias fremgangsmåde er anderledes end min danske venindes. Se her:
Kvædebrød
Kvæderne skrælles og skæres i terninger (på 2 * 2 * 2 cm)
De vejes, og til 1 kg tages 6-700 g sukker.
Sukkeret hældes over kvæderne, og de står til næste morgen.
Tilsæt evt. citronskal.
Så koges de møre og pureres (med blender)
Hældes ud i en lille bradepande beklædt med madpapir, og står tildækket, til massen er stiv og kan skæres ud i ”brød”.