Denne opløftende historie for lækkermunde handler om et omstridt levnedsmiddel: Foie gras. Den højt ansete franske fede gåselever kritiseres jo kraftigt af dyrevenner, fordi den produceres ved tvangsfodring af gæs.
Men nu kommer det mest anerkendte foie gras-produkt fra EDUARDO SOUSA i Extremadura. Hans gæs propper sig selv i sommertiden med al den rigelige og naturlige kost, de finder på hans dehesa-jord: figner, agern, lupiner…
Egentlig skal gæssene bruge leverens fedtdepoter til den krævende flyvetur til Afrika, men de har det så dejligt i deres store Extremadura-paradis, at de ikke følger med vildgæssene, når vinteren nærmer sig. De bliver altså slagtet – og en økologisk gåselever kan udtages og nydes med ”god samvittighed”. Den er mindre end det franske industri-produkt, også mindre fed og med meget større smagsfylde!
Også nabolandets konkurrenter må anerkende, at der er en verden til forskel på ”le foie gras de gavage” og Eduardo Sousas naturprodukt.
Det allersjoveste er næsten, at Eduardo Sousa HOLM har danske forfædre; indtil 1812 lavede de gåselever og postejer i København, inden de fulgte trækket sydpå!
Kilder:
Dan Barber fra gourmet-restaurant Blue Hill i New York